Temakväll: Självhushållning med permakultur

När:
29 juni, 2019 kl. 18:30 – 21:00
2019-06-29T18:30:00+02:00
2019-06-29T21:00:00+02:00
Var:
Ecotopia på Österlen
BONDRUM 1334
273 95 Tomelilla
Sverige
Pris:
100 kr
Kontakt:
0703-33 08 14
Temakväll: Självhushållning med permakultur @ Ecotopia på Österlen | Skåne län | Sverige

70 procent av maten på vår jord produceras i små jordbruk och trädgårdar. Din trädgård kan också bli ett litet paradis, en ”matlund”. Och ge dig underbara, helande stunder i kontakt med naturen.

Över hälften av vår mat i Sverige importeras, och om man inkluderar foder till djur så är det ännu mer. Vid en eventuell kris räcker maten kanske någon vecka. Då kan det vara skönt att kunna producera egen mat och inte bara förlita sig på inköpt mat.

Under denna kväll får du tips på hur du på olika sätt enkelt utifrån permakulturens grunder kan producera åtminstone en del av din mat själv och också varför en plantbaserad kost är bättre både för dig och vår planet.

Hur bygger jag en frisk jord i min trädgård? Hur producerar jag mest mat på en liten yta och med minst arbetsinsats? Hur skapar jag en skogsträdgård eller matlund? Hur får jag egna grönsaker även på vintern? Vilken mat ger mig bäst hälsa? Dessa är några av de frågor som temakvällen belyser.

Men även hur ny teknik ger nya möjligheter, t ex solceller med batterier som energikälla, LED lampor för inomhusodling, effektiva mikroorganismer och biokol för en friskare och mer produktiv jord etc.

Föreläsare: Åke Wikström brinner för frågor kring hälsa, ekologisk odling och miljö. Han har 40 års erfarenhet av ekologisk odling. Åke var först mycket aktiv inom förbundet för Organisk-Biologisk odling. Senare har han varit eldsjälen bakom ett meditationscenter och uppbyggnaden av Hällungen Kursgård (idag Solhälla). Nu driver han företaget Solgläntan Hållbar Hälsa, ett projekt inom ekologi, permakultur och hållbar utveckling. Här driver han tillsammans med Dalhem Farm en 20 000 stor ekologisk trädgård, gårdsbutik och café, levererar ekolådor, erbjuder trädgårdsvandringar och håller kurser. Detta tillsammans med sin fru Tingting. Mer info om företaget Solgläntan Hållbar Hälsa hittar du här.

Ekofik: Öppet under pausen.